SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Karlstads Simsällskap
Starkast i vattnet i 100år, 1923-2023
Om vattenpolo

Vi erbjuder vattenpolo för både barn och ungdomar.

Lite kort kan man säga att vattenpolo är simidrottens lagsport där simning, handboll och rugby kombineras. Spelet består av simning, vattentramp, olika taktiker, skott, försvar av bollen eller försök att ta bollen och passningar däremellan. Det ställer krav på en god fysik och kondition, eftersom det är full fart genom hela matchen. Det är en fördel om man har en viss grundläggande simteknik, men det är inget krav. Det är aldrig försent att börja med vattenpolo. 

 

Vattenpolo spelas i bassäng med boll. Det är två lag med sex spelare plus en målvakt i varje lag. Spelet går ut på att göra mål i motståndarlagets målbur. Man får endast ta emot och kasta bollen med en hand, förutom målvakten som får använda båda händerna.

 

Spelreglerna kan man läsa om på Svensk Simidrotts hemsida men kan sammanfattas i fem ord, engagemangrespektöppenhetgemenskap och glädje och är något alla inom vattenpolon ska jobba för varje dag i verksamheten. 

 

Karlstads Simsällskap har ett ungdomslag för spelare 8-16 år.
Kontakta oss gärna för att komma och prova på!

 
Följ oss på Instagram
Köp våra föreningskläder!
Vi samarbetar med
Var med och stötta oss
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten