Träning

Träningstider

Träningsgrupper

 

Karlstads Simsällskap följer Svenska Simförbundets Utvecklingstrappa för alla olika träningsnivåer. Vi har ett Medley-baserat program (fjäril, rygg, bröst, frisim) och tror på allsidighet där medley är fokus. Idag har vi grupper indelade från A till E, där A-gruppen är våra äldsta tävlingssimmare och E-gruppen är våra nya simmare.

I de yngre grupperna syftar simträningen till att lära barnen simteknik, uthållighet samt att finna glädjen i simningen med det slutliga målet att tävla.

När ungdomarna blir äldre kommer träningen att utmana idrottaren till att utveckla en stark arbetsmoral, idrottslig förmåga och positiv attityd för att uppnå den högsta möjliga potentialen om det så är på distrikts-, riks- eller internationell nivå.

Simträning eller simskola?

Simskola är en första start för att sedan kunna gå vidare in i simträning. Barnet behöver därför ha gjort några terminer i simskola eller dylikt innan det är aktuellt med simträning. De behöver kunna simma några längder i bassängen och har testat olika simsätt. En bra utgångspunkt är att de ska ha klarat målen för gruppen Fisken. Däremot behöver man inte ha gått hela vägen upp till teknikgrupperna innan man väljer att börja med simträning,

Är du eller ditt barn intresserad av att börja simträna och simtävla för KSS hör du av dig via kontakta oss,

Vi tar in nya barn när det finns plats i våra grupper. Det är KSS tränare som bedömer om barnet klarar av den nivå som gruppen befinner sig på. Helst tar vi in nya barn vid starten av en termin, men om möjligheten finns kan man få testa på även under terminens gång.