Tränings- och tävlingsgrupper Simning

A-gruppen: Siktar mot mästerskapen och simning är huvudidrotten 
Tränare: Göran Wahlstedt

Verksamhet för ungdomar/vuxna i åldern runt 15 år och äldre. 
Simmaren har valt att utöva tävlingssimning som sin primära idrott. Här tränas bland annat simmarens uthållighet ”motor” för att förbättra den anaeroba tröskeln. Styrketräning är en viktig del i den allsidiga träningen.


C-gruppen: Fokus på att utvecklas som tävlingssimmare 
Tränare:  Eva Cirre, Noah Svensson

Verksamhet för barn i åldern 12 till runt 15 år, där alla simsätten tränas lika mycket. Simmarens uthållighet ”motor” tränas för att förbättra den anaeroba tröskeln. Styrketräning introduceras. Slutmålet är att utföra tävlingssim som sin idrott.


Teknikgruppen: Gillar att simma med fokus på simning som motion 
Tränare: 

Verksamhet för barn i åldern 10 år och äldre. Hälsa, kondition och tränandet i sig är målet med simningen. Gruppen har inget tävlingskrav, men för den som vill finns möjligheten.


D-gruppen: Simtränat ett antal år och börjat simtävla 
Tränare: Jennie Rollof

Verksamhet för barn i åldern 8-13 år, där fokus ligger på simteknik i de fyra simsätten. Slutmålet är att delta i tävlingar och prova fler simsätt och distanser. I detta stadium är det viktigt att, förutom simfärdigheter, också få en så stor variation av aktiviteter som möjligt. 


E-gruppen: Första steget in i simträning och tävling 
Tränare: Elin Segerström

Verksamhet för barn i åldern 7- 9 år, som genom teknikövningar och målrelaterade övningar, vidareutvecklar grunderna i de fyra simsätten, utifrån varje individs egna förutsättningar. Slutmålet är att våga prova simtävla.


 

Är du intresserad av att börja i våra tränings- och tävlingsgrupper?
Vi tar in nya barn till de yngsta grupperna när det finns plats. Vi har svårt att att ta emot äldre barn som inte kan simma. Då hänvisar vi till simskolan simlinjen.

Har du tidigare tränings- eller tävlingssimmat i annan klubb och vill börja i KSS? Hör av dig så tar vi en diskussion kring läget. Hör du via kontakta oss.
 

Karlstads Simsällskap följer Svenska Simförbundets Utvecklingstrappa för alla olika träningsnivåer. Vi har ett Medley-baserat program (fjäril, rygg, bröst, frisim) och tror på allsidighet där medley är fokus. Idag har vi grupper indelade från A till E, där A-gruppen är våra äldsta tävlingssimmare och E-gruppen är våra nya simmare.