Vanlig frågor om vår simskola Simlinjen

När kan jag boka simskola?

Du som redan är medlem och har gått i simskolan föregående termin kan få möjlighet att boka dig först enligt information som skickas ut via e-post. För nya deltagare lägger vi ut information här på hemsidan under nyheter samt via KSS Sociala medier. Det är först till kvarn som gäller vid bokning oavsett om du gått tidigare eller är ny deltagare. 

 

Hur bokar jag simskolan?
Alla aktiviteter bokas direkt på vår hemsida. Där ser du aktuella grupper öppna för anmälan.  För att kunna boka måste du först ha skapat ett konto för ditt barn via länken längst upp till höger. Var noga med att få din uppgifter rätt.

 

Vad innebär bindande anmälan?
För simskolan tillämpar vi bindande anmälan. Det betyder att betalning ska vara erlagd innan aktivitetens start för att man ska ha rätt att delta i aktiviteten. Även om man inte kan vara med så mycket som man tänkt, måste hela avgiften betalas.

Om man får förhinder och inte kan delta alls betalas 50% av avgiften tillbaka (under förutsättning att förhindret meddelats skriftligen till kansliet innan aktivitetens start). Undantag görs endast vid långvarig sjukdom/skada styrkt av läkarintyg, eller definitiv avflyttning från orten - i dessa fall återbetalas halva anmälningsavgiften om mer än hälften av terminens tillfällen återstår.

Uteblir man utan att meddela förhinder ska hela avgiften betalas. I de särskilda fall där man gjort en bindande anmälan men ännu inte betalat för aktiviteten kvarstår betalningsskyldigheten.

 

Vad kostar det att gå i simskolan?
Avgiften för en termin i Simskolan är 1150 kronor, varav 100 kronor är medlemsavgift för kursperioden och 50 kronor är serviceavgift. Kursperioden omfattar 10 st simtillfällen. 


Vilken grupp ska mitt barn gå i och vad ska man klara i varje nivå?
Gruppindelningen är baserad på kunskap och ålder. Läs mer om nivå och de olika grupperna under simskolegrupper.

 

Hur vet jag om det finns platser kvar?
Antalet kvarvarande platser framgår tydligt vid varje grupp på bokningssidan. Är gruppen full finns det ibland möjlighet att bevaka gruppen. Då får du ett meddelande om det blir en ledig plats. Även då är det först till kvarn som gäller. 

 

Vad gör jag om gruppen jag vill anmäla mitt barn till är full?

Är gruppen full kan vi ej ta emot fler anmälningar just i den gruppen. Vi har maxantal deltagare för att säkerställa undervisningskvalitén. Anmäl istället till en motsvarande grupp/nivå på en annan tid. 

 

Har ni syskonförtur?

Nej, det har vi inte. 

 

Hur och när får jag besked om mitt barn har fått en plats i simskolan?
När du bokar får du bekräftelse omgående. Du har därefter ett antal minuter på dig att slutföra din bokning innan den släpps. Du får en bekräftelse automatiskt till den e-postadressen som du angivit i anmälan. 

 

Hur betalar man avgiften för simskolan?
Vid bokning väljer du om du vill betala med swish, kort eller faktura.  

 

Aktuell information under terminen  
Under terminen kommer vi att distribuera aktuell information via appen Weunite. Har du inte appen installerad får du information via mail. Behöver du justera mailadress ändrar du det själv i din profil på hemsidan. 

 

Vad gäller vid inställd termin?
Om det uppstår en för Karlstad Simsällskap icke påverkbar situation ( med icke påverkbar situation avses exempelvis, men inte uteslutande, en pandemi, stängd simhall eller ändrad författning) som leder till att en termin förkortas eller måste ställas in gäller följande.  

  • Minst 50% av terminen slutförts, ingen återbetalning.
  • Mindre än 50% av terminen slutförts, 50% återbetalning.
  • Vid ej startad kurs, 100% återbetalning.

Med inställd termin jämställs även att föräldrar inte på grund av myndighets beslut tillåts hjälpa sina barn i omklädningsrum i grupperna Baddaren, Sköldpaddan och Pingvinen. 

 

Vad gör jag om mitt barn blir sjukt eller inte kan delta i någon lektion?
Vid enstaka sjuktillfälle behövs ingen sjukanmälan. Om ditt barn råkar ut för en längre tids sjukdom eller skadat sig för en längre tid och inte kan vara med i Simlinjen kan du få en del av kursavgiften tillbaka om du har sjukintyg från läkare. 

 

Får familjemedlemmar följa med och se på simningen?
En vuxen förälder eller anhörig får följa med barnet in i samband med simundervisningen. Anledningen till att enbart en person får följa med den aktive in i anläggningen är badhusets brandskyddsregler som begränsar antalet personer som samtidigt får vistas i anläggningen. 

 

Kan jag som förälder få min röst hörd eller ställa frågor kring simundervisningen?
Simlärarna måste fokusera på barnen under passen, men det kommer under terminens gång att finnas en kontaktperson på plats i simhallen. Den personen svarar på frågor som ni föräldrar har kring verksamheten. Du kan också kontakta simlinjen@karlstadsss.com

 

Hur förbereder jag mitt barn inför simskolan?
Gå gärna till badhuset, lek, öva på att doppa huvudet och att röra sig i vattnet. 

 

Vilken ålder måste man vara för att få börja simskola och vilka är kriterierna?
Barn ska ha fyllt fyra år innan terminen startar. 
Läs igenom kriterierna för respektive nivå på hemsidan under fliken Simskolegrupper. 

 

Mitt barn rekommenderas att gå kvar i samma grupp igen. När kommer mitt barn kunna simma eller gå upp i nästa gruppnivå?
Det är inte ovanligt att barnen går fler än en termin i samma nivå då det är väldigt individuellt när ett barn lär sig att simma.


Vilken utrustning behöver eleverna ha för simskolan?
Badkläder som sitter bekvämt och badhanduk.  För er som har barn med långt hår underlättar det om ni sätter upp håret alternativt använder badmössa.

 

Kvarglömda saker vart hittar jag dem på badet?
Ute i foajén vid trappan ner till handbollsplanen finns en trälåda med kvarglömda saker i. Sakerna finns kvar i en vecka och sköts av badhuspersonalen. 

 

Vilka tider och dagar bedrivs simskolan?
Söndagar: 08.30-17.00, motionsbassängen med 6 banor

 

Mitt barn vill fortsätta simidrotta efter simlinjen med vattenpolo, konstsim, simhopp eller simning. Hur gör jag?
Skicka ett mejl till simlinjen@karlstadsss.com så hjälper vi dig vidare. 

 

Kanske vill du vara en i gänget och lära glada barn att simma?
Ta kontakt med oss på simlinjen@karlstadsss.com. Välkommen att höra av dig!